Piec kuchenny to tradycja, prestiż i nowoczesność.
Nowoczesny piec kuchenny to idealny wybór dla domów energooszczędnych, łączący tradycję z innowacją. Zapewnia wyjątkową efektywność, kumulując ciepło w masie ceramicznej i oddając zdrowe promieniowanie podczerwone przez ponad 12 godzin. Posiada bezpośredni dopływ powietrza, automatykę palenia oraz bezrusztowe palenisko z czystą szybą. Spełnia normy Ekoprojektu, gwarantując minimalną emisję spalin, ogrzewając wodę i CO. To bezpieczne, komfortowe urządzenie, serce kuchni, oferujące prestiż, stabilne ciepło oraz wyborne potrawy. Różnorodne wykończenia dopasują się do każdego wnętrza.
Podsumowanie wygenerowano automatycznie.Pełna treść oryginalnej oferty poniżej.






Czy tradycyjny piec kuchenny może być zamontowany w nowoczesnych domach energooszczędnych z mechaniczną wentylacją z odzyskiem ciepła (rekuperacją)? Nie tylko może, ale przewyższa inne urządzenia grzewcze jakością, użytecznością, efektywnością i sprawnością. Posiada bezpośredni dopływ powietrza z zewnątrz, więc nie zakłóca właściwego bilansu powietrza wewnątrz domu, palenisko bezrusztowe z podwójnym przeszkleniem z zawsze czystą szybą, a do tego może być wyposażony w jeden lub dwa wymienniki wodne do CO. W zależności od posiadania ilości wymienników wodnych, może ogrzewać powierzchnie 75m2 i 150m2. Poprzez bufor, może współpracować z pompą ciepła, kotłem gazowym lub na pellet. Powstająca energia cieplna w palenisku, gromadzona jest w pojemnej masie ceramicznej i później wolno oddawana w czasie (powyżej 12 godzin) - poprzez przyjemnie rozgrzane powierzchnie ceramiczne kuchni - do pomieszczenia, w postaci zdrowego promieniowania podczerwonego (przyjaznego, także dla alergików). Do tak rozgrzanej kuchni, przyjemnie jest przylgnąć, a nawet się przytulić. Temperatura w pomieszczeniach jest stabilna, a nie rozchwiana, jak przy tanim kominku konwekcyjnym. Nie ma też efektu przegrzania przestrzeni wokół niej. Długotrwałą i stabilną pracę urządzenia, i systemu grzewczego, zapewnia duża pojemność cieplna masy kumulacyjnej i automatyka, bo kuchnia może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. W trybie automatycznym rozpalamy ogień w palenisku, wciskamy na centralce „start”, a automatyka steruje za nas procesami palenia. Jest bardzo bezpieczna w użytkowaniu, a obsługa jej jest łatwa i komfortowa. Jest na drewno i brykiety drzewne. Przy paleniu brykietami drzewnymi, nie musimy nawet rąbać drewna i go sezonować. Kupujemy je, wkładamy do paleniska, a automatyka sama dalej w nim pali, bez naszego dozoru. Możliwe palenie tylko 2 razy dziennie (rano i wieczorem), gdyż energia z drewna kumuluje się w ceramice, a nie ucieka do komina. Dzięki temu, jej rozgrzane ściany nigdy nie stygną. Posiada konstrukcję zapewniającą całkowite i zupełne spalanie drewna (także z wymiennikami wodnymi), przy minimalnej emisji spalin (zero dymu z komina) i zawsze czystych szybach. Nie truje środowiska. Spełnia wymagania Ekoprojektu i najsurowsze normy europejskie. Przeznaczona jest do budowy nowoczesnych lacji grzewczych (akumulacja + woda + DGP), dostosowanych do indywidualnych potrzeb, będąc przy tym doskonałym urządzeniem kuchennym. Nie ma innego urządzenia grzewczego, które by tak efektywnie i wszechstronnie wykorzystywało energię cieplną. Zamiast płaszcza kaflowego, może posiadać przyjemnie rozgrzane szamotowe ściany o strukturze surowego betonu lub drewna, ściany gładkie tynkowane lub tynkowane na styl starej polepy, obłożone kamieniem, cegłą lub coraz bardziej popularnymi spiekami kwarcowymi, ściany szamotowe malowane farbami dekoracyjnymi o szerokiej palecie efektów wizualnych i inne. Wszystkie wersje ścian wypromieniowują ciepło w sposób stabilny i zrównoważony. Dobrze zaprojektowany piec może być ozdobą kuchni rustykalnej, jak i awangardowego wnętrza. Żywy ogień pod płytą jest niezbędny do przygotowania najsmakowitszych dań z zachowaniem wartości zdrowotnych. Może posiadać wężownicę do przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Zabudowa kuchni może być rozszerzona o płytę indukcyjną lub ceramiczną plus dodatkowy piekarnik elektryczny. W dużych izbach budowane są kompleksy kaflowe, w skład, których wchodzi piec kuchenny, piec do pizzy, pokojowy piec kaflowy z ogrzewanym przypieckiem i platformą do spania. Jest to samowystarczalny zestaw, obywający się bez prądu i niezależny od kaprysów pogody. Piece kuchenne stawiamy na terenie całego kraju i poza granicami. Wykonujemy indywidualne projekty. Posiadamy kafle z 20 kaflarni z całej Europy. |
Rozwiń opcje kontaktowe: |
- Formularz kontaktowy
- Kontakt dostępny po zalogowaniu...
Jeśli nie masz konta zarejestruj się tutaj... »Rejestracja tutaj... » - Kontakt telefoniczny
- Telefon dostępny po zalogowaniu...
Jeśli nie masz konta zarejestruj się tutaj... »Rejestracja tutaj... »
|